Hverdagen

Hola! Nå kan jeg omsider kjenne på følelsen av å ha kommet i gang med hverdagen, og alt som hører med av rutiner, skole, matlaging og lekser -og det føles godt. Jeg har nå fullført min tredje skoleuke her på UB, og det føles ganske bra. Jeg har kommet i gang med de fagene jeg skal ha, og blitt kjent med folk i de forskjellige klassene, og også lærerne. Timeplanene og skolehverdagen her er ganske annerledes enn vi har det i Norge. Studiet jeg tar heter Estudios Hispánicos, og er et årsstudium som gir meg 60 studiepoeng. Kurset heter spansk språk og kultur, og timene er delt opp i halvparten språk og halvparten kultur. Språkdelen foregår på morgenen, to dager i uka fra 08.30-11.30 og to dager i uka fra 10.00-11.30, og fredag er fri hehe. Her er vi delt opp i klasser etter nivå, og i min klasse er rundt 15 elever, og to forskjellige lærere, avhengig av om vi har gramatikk eller praktisk time. Lærerne er superkoslige og kjempeflinke, og det er faktisk gøy å dra på skolen på morgenene. Timene her er ganske intime og personlige, lærerne kan navnene på alle oss i klassen, og de begynner å kjenne oss ganske godt -vi møtes jo tross alt hver dag. I starten ønsket jeg å bytte timeplan slik at jeg kunne begynne 12.00, men nå er jeg faktisk ganske fornøyd med å begynne så tidlig, og føler jeg får max ut av dagen.

Kulturfag utgjør den andre halvparten av tida, og da er det undervisning fra 15.00 og noen ganger helt til 21.00. Det er gaaanske lange dager, og veldig annerledes fra hvordan vi har det i Norge med skole 6-8 timer i strekk, i tillegg er foreleserne ganske upersonlige og gidder ikke lære seg navnene våre. Jeg føler det gjør det hele mer til en forelesning, med en lærer som snakker, og elever som tar notater. Det kan jo være ganske greit innimellom også, og bare fokusere på å lære. I noen av de fagene jeg har er eksamen allerede i slutten av oktober, hohoo det er ikke lenge til! Latinamerikansk kulturhistorie, Spanias samfunn i dag, spansk film, Spanias økonomi, og konversasjon på spansk -det blir spennende. En ting jeg kom på for en stund siden, er jo at alt her faktisk skjer på spansk, alle timene mine, alle leksene, og mange av lærerne kan heller ikke engelsk. Det gikk opp et lys for meg etter min første kulturtime, at jeg hadde sittet og hørt på spansk i 90 min, uten å engang tenke over det. DET føles ganske fantastisk, og sånn generelt har jeg ikke noen major problemer med å kommunisere med folk (det sies at 80% av kommunikasjon skjer gjennom kroppsspråk heheh men la oss ikke tenke på det). Det er fint, det!

Her kommer noen bilder av alt og ingenting, som jeg har tatt siden jeg kom hit.Jeg har fortsatt ikke kommet over hvor fantastisk mange palmer det er her, i denne byen, hvor JEG bor! Min begeistring for palmer ender ALDRI.

M.

Én kommentar

Sofie Caroline Nilsen

04.10.2015 kl.18:55

Så utrolig fint det var der ! :)

Skriv en ny kommentar

Maren Grønli Berg

Maren Grønli Berg

19, Trondheim

I august 2015 flyttet jeg til Barcelona, her jeg skal gå på universitetet i ett år. På denne bloggen vil jeg dele min hverdag og mine opplevelser med dere underveis. -smask

Kategorier

Arkiv

hits